Je rijbewijs halen

Hieronder vind je een overzicht van de rijbewijzen die je bij ons kunt behalen en de verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Wij streven er naar om voor iedereen een oplossing op maat te bieden.

 

Bij Rijschool Drechtstreeks heb je de keuze uit diverse rijles pakketten. Je kunt er voor kiezen om een versnelde of compacte rijopleiding te doen of de reguliere opleiding te volgen.

 

Wanneer je wilt beginnen met lessen raden wij je aan om een  intake-test te volgen. Deze duurt 120 minuten en daarbij  krijg je direct te horen hoeveel lessen er ongeveer nodig zijn om je rijbewijs te halen.  Door deze unieke lesmethode heb je uiteindelijk minder lessen nodig en betaal je dus minder voor je rijbewijs.

 

Hieronder vind je alle mogelijkheden die wij je bieden om je rijbewijs te halen. Hiernaast bieden wij ook meerdere cursussen en trainingen voor bijvoorbeeld het besturen van een voertuig met caravan, anti-slip cursussen.

 

Tevens bieden wij rijvaardigheidstrainingen speciaal voor kandidaten met een autisme spectrum stoornis of mensen met hevige faalangst.

Rijbewijs B

Met rijbewijs mag je een auto besturen die niet zwaarder is dan 3.500 kg en waarin maximaal 8 personen vervoerd kunnen worden.

 

Je zult begrijpen dat de meeste auto's daar wel aan voldoen. Bij Rijschool Drechtstreeks rijden wij met twee Volvo S60's en een Volvo V40. Wij dragen er zorg voor dat onze auto's altijd in optimale staat verkeren, zodat je altijd veilig de weg op kunt. Wie in de regio van Dordrecht, Hellevoetsluis, Hoeksewaard, Oostvoorne, Rotterdam-zuid of Spijkenisse woont, heeft ons vast wel eens zien rijden.

 

Er zijn diverse mogelijkheden voor de rij-opleiding. Hiervoor verwijzen wij u naar de betreffende pagina's: de standaardopleiding, RIS (Rijopleiding In Stappen) de compacte opleiding en de spoedopleiding.

 

Rijbewijs E achter B

Wie bijvoorbeeld met een heel zware caravan, een paardentrailer, een boottrailer of een grote bedrijfsaanhangwagen wil gaan rijden, moet het rijbewijs BE hebben. Bij Rijschool Drechtstreeks kunnen wij dit in 1 dag voor je realiseren. We gaan direct aan de slag met een hele dag praktijkgerichte oefeningen,waardoor je snel en efficiënt je rijbewijs kunt halen.

 

Met rijbewijs BE bent je niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen. Let wel op de technische mogelijkheden van het trekkende motorvoertuig (maximale trekhaaklast). Ook het gewicht van de totale combinatie is van belang. Deze mag meer dan 3500 kilo bedragen. Alleen voor het trekkende voertuig geldt, dat de toegestane maximum massa niet meer dan 3500 kilo mag bedragen.

 

Bij Rijschool Drechtsteeks rijdt je met een aanhangwagen met middenas en dekzeil op de openbare weg. Je maakt gebruik van onze lesauto als trekkend motorvoertuig. Voor dit rijbewijs hoef je alleen maar een praktijkexamen af te leggen (dus geen theorie-examen).

 

In deze brochure van het CBR kun je exact lezen wanneer een rijbewijs B toereikend is en wanneer een rijbewijs BE benodigd is.

Stapsgewijs je rijbewijs halen

Veel jongeren halen voor hun twintigste het rijbewijs en natuurlijk wil jij ook deel uit maken van deze groep. Rijschool Drechtstreeks helpt je snel, veilig en betaalbaar op weg naar dat felbegeerde  roze pasje.

 

Van makkelijk naar moeilijk

Een stapsgewijze rijopleiding, wat houdt dat precies in? Je leert zoals op de middelbare school. Dus stap voor stap, van makkelijk naar moeilijk. Dat is een groot verschil met andere opleidingen waarin je leert wat je onderweg tegenkomt.

 

Een voorbeeld. Je het moeilijke en gemakkelijke kruispunten. Als je aan het begin van de opleiding meteen op een ingewikkeld kruispunt wordt afgestuurd, zal je dat veel hoofdbrekens kosten. Je hebt dan alle hulp van je instructeur nodig. In deze opleiding oefen je eerst met een eenvoudig kruispunt. Daardoor kost een ingewikkeld kruispunt later in de opleiding veel minder moeite.

FastTrack

Dus je wilt je rijbewijs zo snel mogelijk halen. Dan is FastTrack de juiste route voor jou. Wij bieden een versnelde opleiding die speciaal op jouw rijvaardigheid wordt afgestemd.

 

FastTrack is een compacte (spoed)rijopleiding. Aan de hand van een intake-test worden afspraken gemaakt over de te volgen rijopleiding en het CBR praktijkexamen. Hierdoor zijn, voordat je aan de rijopleiding begint, de volgende punten bekend:

 

· De kosten van de rijopleiding;

· De duur van de rijopleiding;

· De datum van het praktijkexamen.

 

 

 

 

De opleidingsniveau's:

 Niveau A: 26 uur

 Niveau B: 30 uur

 Niveau C: 34 uur

 Niveau D: 38 uur

 Niveau E: 42 uur

 Niveau F: 46 uur

 Niveau H: 52 uur

 Niveau G: 56 uur

Tussentijdse toets

Als je uiterlijk 1,5 jaar eerder je theorie-examen auto hebt behaald, kom je in aanmerking voor een tussentijdse toets. Hierdoor kan je alvast wennen aan de examensituatie.

 

Ook als je tips wilt van een CBR-examinator kan een tussentijdse toets uitkomst bieden.

 

Als je vrijstelling voor bijzondere verrichtingen wilt verdienen voor je 'echte' examen kan je ook een tussentijdse toets aanvragen.

 

Je doet een proef waarbij de examinator  van het CBR bepaald wat er nog moet worden verbeterd en dus extra aandacht dient te krijgen. Je  kunt, als je dit met goed gevolg aflegt, vrijstelling verkrijgen voor de bijzondere verrichtingen op je echte examen.

 

 

 

 

 

Examen

 

Theorie-examen

Om een CBR praktijkexamen te kunnen afleggen moet je in het bezit zijn van een geldig theorie-certificaat. Je theorie-certificaat is tot een jaar na  behalen geldig

 

Theorielessen kun je bij Rijschool Drechtstreeks volgen.

Het theorie-examen is via Rijschool Drechtstreeks aan te vragen.

 

 

Praktijkexamen

Aansluitend op de rijopleiding volgt het praktijkexamen, waarvan de aanvraag geheel door ons wordt verzorgd.

 

Voor je examen heb je nog een uur rijles, zodat je rustig kan 'inrijden'. In de meeste gevallen is het mogelijk dat je instructeur tijdens je examen meerijdt, indien dit gewenst is.