Cursussen & Trainingen

Rijschool Drechtstreeks bied ook diverse cursussen en trainingen aan. Of het nou gaat om veilig met een caravan op vakantie te gaan of dat je weet hoe je de auto in alle (weers)omstandigheden moet hanteren, Bij rijschool Drechtstreeks kunnen wij dit allemaal  verzorgen.

 

Gaat u op pad met uw caravan of aanhangwagen? Dan is een vlakke weg vaak geen probleem. Maar rijdt u met hetzelfde gemak bergafwaarts? En manoeuvreert u uw caravan moeiteloos op uw campingplaats?

 

Daarnaast bieden wij ook antislip cursussen aan zodat je leert hoe je de auto in elke omstandigheden veilig onder controle kunt houden. Niet alleen goed om te leren maar ook leuk om te doen!

Caravan training

Niet iedereen kan zonder wat extra oefening een caravan moeiteloos manoeuvreren. Vandaar dat wij de mogelijkheid bieden tot een caravantraining waar je leert hoe je  je met een combinatie recht achteruit kunt rijden of wat je moet doen bij scherpe bochten.

 

Eén intensieve caravantraining met onze deskundige instructeur en u beheerst de belangrijkste technieken, zodat je veilig onderweg naar je bestemming kunt.

 

De cursus bestaat uit 1 dag met veel oefeningen voor de praktijk en doe je veel ervaring op.

 

Geef je hier op voor de caravantraining.

 

 

 

 

Rijden met aanhanger (verkorte training)

We gaan allemaal wel eens naar de meubelboulevard of de doe-het-zelf-winkel, of halen bij het tuincentrum zand, stenen en of aarde. Deze spullen moeten naar huis vervoerd worden en ze kunnen niet altijd in de kofferbak.

 

In 2 uur kan je heel veel leren, en er is geen examen om af te leggen. Je kan de training met eigen auto volgen, of je huurt bij ons een auto. De aanhangwagen wordt gratis ter beschikking gesteld door DU-DO. De training begint bij DU-DO Dordrecht of DU-DO Rotterdam.

 

Dit heb je nodig als je met eigen auto komt:

  • Een trekhaak (als je met eigen auto komt)
  • Een hulpkoppeling welke aan de trekhaak is gemonteerd
  • Een extra kentekenplaat (deze kan je kopen bij DU-DO)

Anti-slip cursus

Wilt u ook weten hoe u in die ene gevaarlijke situatie er toch voor kan zorgen dat alles veilig afloopt? Bij Rijschool Drechtstreeks kunt u zich aanmelden voor een verkeersveiligheidtraining. Deze training wordt verzorgd door het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV).

 

Het NIV verzorgt deze training al jaren met groot succes. Het programma ziet er als volgt uit:

Theorie en praktijk over rem- en stuurtechnieken. Theorie en praktijk over banden, uitwijken en bermsituaties. De verkeersveiligheidtraining duurt ongeveer 4 uren, vraag naar onze prijs.

 

U maakt tijdens de training gebruik van een auto van het NIV.

 

 

 

Rijbewijs en autisme

Een autisme spectrum stoornis hoeft niet in de weg te staan van het behalen van je rijbewijs.

 

Autisme en rijles is misschien niet zo’n vanzelfsprekende combinatie, maar bij Rijschool Drechtstreeks kun je ook met autisme prima rijlessen volgen. Onze rijinstructeurs hebben de opleiding tot Autismevriendelijke Coach gevolgd. Dit houdt in dat zij mensen met een autisme spectrum stoornis goed gestructureerd rijles geven. Zo kun je dus ook met een autisme spectrum stoornis je rijbewijs halen en veilig de weg op.

Faalangst

Ben je bang om te zakken voor het praktijk-examen, of ben je vaker gezakt en denk je dat de angst je heeft beïnvloed op het resultaat van je examen? Dan kan het zijn dat faalangst er voor zorgt dat je zakt voor je praktijk-examen.

 

Faalangst betekent letterlijk dat men bang is om te falen of te mislukken.  Het is dus angst, die optreedt als men iets moet doen waarbij men een prestatie moet leveren en waarbij men kan mislukken.. Bij Rijschool Drechtstreeks houden we

 

hier rekening mee. Onze instructeurs weten hoe ze hier mee om moeten gaan en zullen dan ook hun manier van lesgeven voor jou aanpassen, zodat ook jij onbezorgd en vooral met plezier! ook jou aan een rijbewijs helpen.